fbpx
IncidentenLiefhebberNieuws

CN.235 transporttoestel Turkse luchtmacht neergestort

Woensdag is een CASA CN.235 van de Turkse luchtmacht neergestort in de provincie Isparta, Anatolië. De drie bemanningsleden zijn omgekomen bij de crash, melden Turkse media.

Oorzaak
Bijna twee uur na de start vanaf de vliegbasis Eskişehir werd het contact met het toestel verbroken. Bij de daarop volgende zoekactie werd het wrak gelokaliseerd ten noorden van het Eğirdir-meer, ongeveer 200 kilometer van de thuisbasis Eskişehir. De oorzaak van de crash is nog onbekend, maar ten tijde van het ongeval was het zicht door mist en regenval sterk verminderd.

Afgeschreven
De CN.235 werd in de jaren ’80 gezamenlijk ontwikkeld door het Spaanse CASA en het Indonesische IPTN. Sinds 1986 zijn er ruim 300 exemplaren geproduceerd. De Turkse defensie (luchtmacht, marine en leger) is de grootste gebruiker met 61 afgeleverde exemplaren. Eerder werden in 2001 al twee Turkse CN.235’s afgeschreven, als gevolg van ongevallen.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button