AirlinesNieuwsProfessional

Emirates redt A380 en bestelt er 36

Emirates bestelt 36 A380’s en redt daarmee de A380 van een vroege dood. Definitief zijn de bestellingen overigens nog niet, het gaat om een intentieverklaring voor twintig stuks en een optie op nog eens zestien. Ze moeten geleverd worden vanaf 2020, zo meldt Airbus.

Vervanging
De order heeft een cataloguswaarde van 16 miljard dollar.
Sommige toestellen zijn bedoeld ter vervanging van de huidige superjumbo’s in de vloot. Topman Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum over de A380: “Het is geen geheim dat de A380 een succes is voor Emirates. Onze klanten houden van het toestel en wij zetten ze op verschillende routes in. De 380 geeft ons flexibiliteit in termen van range en passagiers-indelingen.”

Lifeline
De hoogste baas van Emirates vervolgt: “De order is bedoeld om de stabiliteit van de productielijn te garanderen.” Emirates wilde dus niet dat Airbus stopte met de productie en gooit een lifeline uit. “We willen de best mogelijke ervaring blijven bieden aan onze passagiers. Met onze bestelling blijft Airbus de komende tien jaar de superjumbo produceren.” Het is niet duidelijk of het om de ‘normale’ A380 gaat of de A380plus.

Voorbeeld
Airbus zegt te verwachten dat andere airlines het voorbeeld van Emirates zullen volgen. “We zullen het toestel tot ver na 2030 blijven produceren.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close