fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Mishandelaar KLM-purser veroordeeld tot zes maanden cel

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag de Noorse vrouw, die eerder deze maand een purser van KLM mishandelde, veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.

Alcohol
Op 5 januari misdroeg de vrouw zich op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Panama. Boven de oceaan dreigde de 26-jarige vrouw het cabinepersoneel toen ze geen alcohol meer kreeg. Hierop werd de vrouw gewelddadig, waarop ze een bekertje naar de senior purser gooide.

Vuistslag
Enige tijd later kwam de vrouw naar de pantry, om nogmaals te eisen dat ze alcohol kreeg. Daarbij kreeg de purser een vuistslag in haar gezicht. De situatie escaleerde nadat de Noor aan de haren van de purser begon te trekken en schopbewegingen richting haar hoofd maakte. Een collega wist de purser uiteindelijk te bevrijden.

Aangehouden
Bij aankomst werd de vrouw aangehouden door de autoriteiten. Na de terugvlucht naar Amsterdam hield de Koninklijke Marechaussee haar aan. Het OM zegt gedragingen van onhandelbare reizigers “zeer hoog” op te nemen. “Geweld in kleine besloten ruimten zoals een vliegtuig, hoog in de lucht, zonder dat passagiers en crew aan dat geweld kunnen ontkomen, veroorzaakt gevoelens van grote onveiligheid”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button