IncidentenNaast het nieuwsVideo

Pegasus 737 van afgrond gehesen – video

De Boeing 737-800 van Pegasus (TC-CPF), die zondag na de landing van de baan schoot en op een afgrond tot stilstand kwam, is vandaag van zijn plek gehesen. Twee grote kranen kwamen eraan te pas om het gevaarte te verplaatsen.

Crashlanding
Het incident vond plaats op de luchthaven van Trabzon, gelegen aan de Zwarte Zee. Aan boord waren 162 passagiers en 6 bemanningsleden. Iedereen heeft de crashlanding overleefd. Een aantal inzittenden raakten licht gewond. Het zou ruim 20 minuten hebben geduurd voordat de hulpdiensten ter plekke waren.

Motor
Er wordt onderzocht hoe het vliegtuig plotseling van koers kon veranderen, nadat het al was geland. Volgens de piloten gaf de rechtermotor plotseling extra gas, waardoor het toestel naar links werd geduwd. Door de hoge snelheid was het vliegtuig volgens hen niet meer onder controle te houden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen