AirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair breidt flink uit in Frankrijk

De Ierse prijsvechter Ryanair is in gesprek met verschillende Franse regionale vliegvelden en wil het gesprek met vakbonden aangaan om de opening van verschillende bases in Frankrijk mogelijk te maken.

Frankrijk
Ryanair zegt dat het ontmoetingen in Parijs heeft gehad met verschillende bestuurders van lokale luchthavens. Daar voerden zij gesprekken over de mogelijkheid tot het openen van nieuwe Ryanair bases op verschillende luchthavens verspreid over Frankrijk. Ook gaat de maatschappij gesprekken aan met verschillende bonden om de werkgelegenheid te bespreken.

Regering
Volgens Ryanair overweegt de Franse regering om het monopolie op de luchthavens rond Parijs te verkopen. De maatschappij dringt bij de overheid aan om de vliegvelden aan aparte bieders te verkopen, zodat er meer competitie geleverd kan worden in de luchtvaartmarkt van de Parijse vliegvelden.

Parijs
Ryanair breidt ook het aanbod van vluchten tijdens het winterseizien vanuit Frankrijk flink uit. Vanuit Parijs Beauvais Airport vliegt de maatschappij twee keer per week naar Bratislava, Malta en Thessaloniki. Naar Praag vliegt de prijsvechter vanuit Parijs drie keer in de week.

Marseille
Vanuit de Zuid-Franse havenstad Marseillie vliegt Ryanair twee keer per week naar de bestemmingen Boekarest, Budapest en Faro.

Nantes
Vanuit Nantes, een havenstad aan de westkust van Frankrijk, wordt er vier keer per week naar Londen Stansted gevlogen. Ook wordt Sevilla, in het Zuid-Spaanse Andalusië, twee keer per week aangedaan.

Bordeaux
De laatste nieuwe route voor Ryanair is vanuit Bordeaux naar de tweede grootste stad van Spanje, Valencia. Deze route wordt twee keer per week gevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button