Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol bijna plat door storm; vallende dakplaten

Het vliegverkeer op Schiphol ligt aan het eind van de ochtend zo goed als plat als gevolg van de zware storm. En op verschillende locaties op de luchthaven zijn dakplaten naar beneden gekomen.

Gewonden
Dat bevestigt een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd aan Up in te Sky. De woordvoerster kan niet zeggen of er sprake is van gewonden als gevolg van de plafonddelen die naar beneden zijn gekomen. “De brandweer is ter plaatse.” Zij kon nog niet precies aangeven waar dat is gebeurd.

Bar
Vanwege de zeer harde wind is er maar één baan beschikbaar. Vliegtuigen kunnen bijna niet landen en vertrekken maar zeer mondjesmaat. “We hebben te maken met barre omstandigheden”, aldus de woordvoerster van Schiphol. KLM annuleerde uit voorzorg al meer dan honderd retourvluchten.

Bulk
Volgens Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zullen nog een paar vliegtuigen landen in Amsterdam, maar moet de bulk van de toestellen uitwijken naar andere luchthavens. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor grote delen van het land. Ook Schiphol ligt in het gebied dat te maken heeft met zware windstoten tot wel 140 kilometer per uur.

Schema
Naar verwachting neemt de westerstorm aan het begin van de middag snel in sterkte af. Maar gezien het aantal vertragingen, annuleringen en uitwijkers, zal het nog wel even duren voordat alles weer op schema vliegt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen