fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Man overleden na aanrijding met startende E190

Op het vliegveld van Mwanza in Tanzania is woensdag een man omgekomen nadat hij op een landingsbaan geraakt werd door een Embraer E190 van Fastjet. Dat toestel steeg net op voor een vlucht.

Volgens de Aviation Herald vond het incident woensdagavond plaats. De Embraer vertrok vanuit Mwanza voor een binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam. Aan boord waren 83 personen. Terwijl het toestel snelheid maakte op de baan, zagen de piloten een persoon midden op de startbaan staan. Ze probeerden de man nog te ontwijken en vervolgden hun take-off.

Bezweken
Na de take-off informeerde de crew de luchtverkeersleiding, die even later meldde dat er een zwaargewond persoon was gevonden. Na de landing in Dar es Salaam hoorde de crew dat de persoon in een ziekenhuis aan zijn verwondingen was bezweken. De Tanzaniaanse luchtvaartautoriteit onderzoekt het incident.

Annuleringen
De Embraer liep bij de botsing geen schade op, maar mag door het onderzoek naar het ongeval niet gebruikt worden. Fastjet moest hierdoor de afgelopen dagen diverse vluchten schrappen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button