fbpx
AdvertorialsLiefhebberNaast het nieuwsTravelVliegvelden

Dit zijn de meest gastvrije steden ter wereld

Veel steden zijn tegenwoordig op zoek naar oplossingen om toeristen op een verantwoordelijke manier op te vangen. Op een redelijk aantal toeristische reisbestemmingen wordt het namelijk steeds duidelijker dat massatoerisme een negatief effect heeft op de lokale bevolking. Met behulp van verschillende factoren heeft TravelBird onderzoek gedaan naar welke steden het meest gastvrij zijn. Hier ben je als reiziger dus het meest welkom! De meest zwaarwegende factoren in het onderzoek zijn: het punt van binnenkomst (luchthavens en stations), de mening van reisjournalisten over de gastvrijheid en de veiligheid van een stad. De andere factoren zijn geluk, bekwaamheid in Engels, gastvrijheid om toeristen thuis te ontvangen en de impact van massatoerisme op de stad.

Punt van Binnenkomst
Het punt van binnenkomst is de eerste plek die een bezoeker ziet als hij of zij op een bestemming aankomt, na een lange vlucht of treinreis. In een zekere zin is dit de belangrijkste graadmeter voor de gastvrijheid van een stad en het kan een bezoeker direct een positieve of juist een negatieve indruk geven van een stad. Om het punt van binnenkomst te beoordelen heeft TravelBird gekeken naar de klantperceptie van de belangrijkste luchthaven en treinstation in de 100 meest gastvrije steden. Hierin behaalt Singapore de maximale score (10.00) en dat is wellicht niet zo gek. Het kleinste land van Zuidoost-Azië heeft namelijk al jaren flink geïnvesteerd in het moderniseren van haar infrastructuur. Singapore Changi Airport doet er bijvoorbeeld alles aan om het reizen voor passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. De luchthaven beschikt over indrukwekkende faciliteiten zoals een bioscoop, een zwembad en tuinen. Hong Kong en Antwerpen (beide een score van 9,91 uit 10) completeren de top 3 van de meest gastvrije steden met het beste punt van binnenkomst. Lees ook de luchthaven ranking op basis van klantenbeoordelingen hier.

Singapore Changi Airport

Mening deskundige
Aan de hand van een enquête afgenomen door zo’n 15.000 journalisten en experts komt Kopenhagen als meest gastvrije stad ter wereld uit de bus. De ervaring van beoefende reizigers en recensenten is een goede indicator om een oordeel over de gastvrijheid van een stad te vellen. De Deense hoofdstad is mogelijkerwijs niet de eerste stad waar je aan denkt wanneer je over je volgende reisbestemming nadenkt. Toch verdient de stad absoluut je aandacht. De luchthaven van Kopenhagen ligt bovendien op slechts 15 à 20 minuten van het centrum. Binnen no-time ontdek je dus het prachtige kloppende hart van de Deense hoofdstad, waar je met open armen ontvangen wordt!

Veiligheid
Ieder jaar onderzoekt de Verenigde Naties de perceptie van veiligheid binnen steden. In welke stad voelt men zich het veiligst? Volgens de cijfers is dit in Abu Dhabi. In de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten voelt men zich dus het meest op hun gemak. De inspanning van de autoriteiten om de veiligheid van de lokale bewoners en toeristen te waarborgen zorgt voor een hoger gehalte van gastvrijheid. Bovendien scoort Abu Dhabi een hoog punt (8,43) voor haar toeristische draagkracht. Dit betekent dat de plaatselijke bewoners niet of nauwelijks worden beïnvloed door de komst van toeristen en dat je niet tussen de massa’s toeristen loopt tijdens je reis.

De top 5
Welke steden scoren het best op alle factoren samen? In de juiste volgorde vanaf plek 1 is dat Singapore, Stockholm, Helsinki, San Francisco en Rotterdam. Wat opvalt is dat de gehele top 5 van de meest gastvrije steden bovengemiddelde scores behaalt voor het punt van binnenkomst. De genoemde toeristische bestemmingen beschikken over een uitstekende infrastructuur: zowel de luchthavens als de treinstations van deze steden worden buitengewoon goed beoordeeld! Daarnaast scoort Singapore uitzonderlijk goed op veiligheid en bereidheid om toeristen thuis te verwelkomen. De Zweedse hoofdstad scoort als een van de hoogste op de mening van deskundigen en in Helsinki kun je ontzettend gelukkige inwoners vinden. San Francisco en Rotterdam scoren beide goed op over-toerisme. In beide steden zal je niet hoeven dringen tussen de hordes toeristen voor iedere bezienswaardigheid, maar kun je lekker ontspannen op verkenning gaan. Ook het punt van binnenkomst in Rotterdam wordt erg positief beoordeeld met een 9.21. Dit hoge cijfer is echter vooral te danken aan het uitmuntende treinstation en iets minder aan de luchthaven.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Partner Content

Uw bedrijf ook op Up in the Sky? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button