AirlinesIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Productie A380 op minimumniveau verzekerd door Emirates

Dankzij de order voor 36 A380’s kan de productie van de superjumbo in ieder geval worden voortgezet op het minimumniveau van zes tot acht per jaar. Dat zei de tweede man van Airbus, Fabrice Brégier, vrijdag op de Franse radio.

Optie
Emirates tekende donderdag een intentieverklaring voor de aanschaf van 20 A380’s met een optie op nog zestien toestellen met een totale cataloguswaarde van 16 miljard dollar. De toestellen moeten vanaf 2020 worden geleverd.

Einde
Ervan uitgaande dat de handtekening een definitieve verkoop oplevert, is de A380 voorlopig gered. Aan het begin van de week liet Airbus nog weten dat het einde van de superjumbo in zicht was, zonder een deal met Emirates. “Zonder die bestelling was het onzeker of er überhaupt nog bestellingen zouden komen,” zo reageert Brégier nu.

Dertig
“Dankzij deze bestelling kunnen we de productie nu op het minimaal vereiste niveau houden, dat betekent zes tot acht toestellen per jaar.” Brégier voegt daaraan toe dat Airbus in staat zou zijn zo’n dertig A380’s per jaar in elkaar te zetten. De chief operating officer (coo) denkt dat een wederzijdse commitment van Airbus en Emirates ertoe leidt dat er meer bestellingen van andere airlines volgen.

Grootste
“Het programma is gered, dat is zeker,” stelt Brégier. “Dankzij deze bestelling kunnen we agressiever en overtuigender de markt op de A380 aan andere maatschappijen te verkopen.” Emirates is en blijft de grootste klant voor de A380. De maatschappij ontving de eerste in juli 2008 en de 100ste in november vorig jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen