IndustrieMilitairNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Vliegtuigonderhoud Kustwacht nog 4 jaar bij JetSupport

De twee vliegtuigen van de Nederlandse Kustwacht worden ook de komende vier jaar nog onderhouden op Schiphol. Onderhoudsbedrijf JetSupport heeft een nieuw onderhoudscontract getekend met de overheid.

JetSupport verzorgt het onderhoud aan de twee Dorniers 228 toestellen die op Schiphol staan. De verkenningsvliegtuigen staan zeven dagen per week 24 uur per dag stand-by om ingezet te worden.

Inzet
De toestellen worden regulier ingezet om verontreinigingen op zee op te sporen en om het vaargedrag van schepen in de gaten te houden. Ook zijn de vliegtuigen inzetbaar bij Search and Rescue acties op zee. In Europees verband worden de toestellen ingezet.

Vereerd
De Dorniers die nu nog vliegen, zijn in 1990 gebouwd in Duitsland en vliegen sinds 2007 bij de Kustwacht. Sinds 2003 voert JetSupport het onderhoud aan de luchtvloot van de Kustwacht uit. “We zijn vereerd dat we dit mogen doen, vooral in Nederland en als het nodig is ook daarbuiten”, aldus Ton van Deursen, ceo van JetSupport.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen