LiefhebberNaast het nieuws

Top 10: grootste prijsvechters op long-haul routes

Steeds meer reizigers vliegen met budgetmaatschappijen op long-haul routes. Maatschappijen spelen hierop in en breiden hun netwerk uit. Dit jaar worden er 38 procent meer verre vluchten door prijsvechters uitgevoerd, dan in 2017. Dit blijkt uit een analyse van anna.aero.

Amsterdam
Londen Gatwick spant de kroon als er wordt gekeken naar het aantal low-cost long-haul vluchten per week. Er vertrekken daar wekelijks 85 vliegtuigen op deze routes. Schiphol wordt vanaf dit jaar met de opening van Norwegian’s route naar New York ook een LCLH-vliegveld, net als Singapore Changi, New York JFK en Parijs Charles de Gaulle.

Top 10
Vandaag een top 10 van de grootste* prijsvechters op long-haul routes, gebaseerd op het aantal wekelijks vluchten.

10. LEVEL, 42
©LEVEL
09. Lion Air, 60

08. WOW Air, 70
©Wow Air
07. Azul Airlines, 74

06. Primera Air, 84
Foto: Anna Zvereva/Wikimedia
05. Eurowings, 98
©Eurowings/Lufthansa
04. Jetstar Airways, 104

03. Scoot, 108

02. AirAsia X, 168
©Clément Alloing
01. Norwegian, 446

*De cijfers zijn afkomstig van anna.aero. Een long-haul vlucht is gedefinieerd als een vlucht van meer dan 4.500 kilometer.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close