AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

IATA overlegt met Angola om miljoenenschuld bij airlines

De internationale luchtvaartorganisatie IATA overlegt met de president van Angola over de schulden die het land heeft bij diverse grote airlines. Volgens Bloomberg moet het land nog een half miljard dollar terugbetalen.

Corruptie
De schulden zijn ontstaan onder het bewind van de vorige president Jose Eduardo dos Santos. Zijn opvolger …. Lourenco probeert het land weer op de rit te krijgen en bestrijdt corruptie binnen de overheid met harde hand.

Schulden
Ondertussen kampt het land ook met een grote schuldenlast. Diverse airlines krijgen nog geld vanuit Angola. Het land gaat gebukt onder lage olieprijzen en heeft niet voldoende financiële reserves om vreemde valuta te wisselen. Inmiddels is de schuld opgelopen tot 500 miljoen dollar.

Maatschappijen
Volgens Bloomberg krijgen onder andere Lufthansa, Emirates en Air France-KLM diverse miljoenen van het land. Ook Afrikaanse maatschappijen als Ethiopian Airlines en South African Airlines krijgen nog geld.

IATA
Om het geld terug te krijgen, springt nu IATA op de bres voor de airlines. President Alexandre de Juniac overlegt met de regering van Angola over hoe het geld terug kan komen naar de airlines. Volgens De Juniac heeft de nationale bank van Angola beloofd om “een praktische oplossing te vinden.”

Gevolgen
De openstaande rekeningen hebben al gevolgen voor de bereikbaarheid van Angola. Emirates dreigde in oktober 2016 aan minder vaak van Dubai naar hoofdstad Luanda te vliegen als er niet betaald werd. De betalingen bleven uit, waarna de carrier in juli 2017 van vijf vluchten per week terugging naar drie vluchten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close