fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM past website aan op verzoek China

Op aandringen van China past KLM de aanduiding van Taiwan en Hongkong aan op de website. In de lijst bestemmingen werden die als afzonderlijke landen genoemd, maar de regering beschouwt ze als onderdeel van China. Dat meldt het ANP.

Land
De zaak kwam aan het licht door een enquête van hotelketen Marriott, waarin Taiwan, Hongkong, Tibet en Macau als landen stonden aangegeven. Een Chinese krant besloot daarop na te gaan hoe grote luchtvaartmaatschappijen Taiwan en Hongkong aanduiden.

Term
Inmiddels is de Chineestalige website van KLM aangepast op verzoek van de Chinese Civil Aviation Authority. Verder gaat de maatschappij alle KLM.com-websites aanpassen door een neutrale term te gebruiken als vervanging van het woord ‘land’, namelijk de term ‘bestemming’.

Wijzigen
Niet alleen KLM moet de website aanpassen. Andere maatschappijen, zoals Qantas en Delta, wijzigden vorige week al op verzoek van China de aanduiding op hun website.

Erkenning
Taiwan wordt door 20 landen erkend. Van de Europese landen erkent alleen Vaticaanstad het gebied als land. Hongkong geldt als een speciale administratieve regio binnen China.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button