fbpx
Flight ReportsLiefhebberNaast het nieuws

Vietnam Airlines A350 Business Class – Video

Airline: Vietnam Airlines
Route: Ho Chi Minh Stad (SGN) – Seoul (ICN)
Toestel: Airbus A350
Klasse: Business Class
Service: Full Service
Beoordeling: 4/5

In het voorjaar van 2017 vloog YouTuber NeverNotFlying, gastredacteur bij Up, een rondje in Zuid-oost Azië. De route ging van Amsterdam via Parijs onder andere naar Vietnam, Zuid-Korea en Bali. Van alle vluchten komt binnenkort een video online.

De eerste long-haul vlucht was met Air France in Premium Economy naar Vietnam, die zie je hier. Over de tweede vlucht, van Ho Chi Minh Stad (SGN) in Vietnam naar Seoul (ICN) in Zuid Korea, gaat de nieuwe video.

Pre-Flight
Vietnam Airlines heeft op SGN de Lotus Lounge. Geenzins een grote of overdreven luxe lounge, maar toch een prima Business Class lounge. Ik nam er een drankje en wat te eten.

Stoel & Service
De Business Class stoel op de Airbus A350 is in een ‘staggered’ 1-2-1 lay-out. Die biedt altijd toegang tot het gangpad, maar eigenlijk alleen een stoel direct bij het raam, die ik gelukkig had, biedt echt privacy. Qua type is de stoel vrijwel gelijk aan de stoelen die bijvoorbeeld Garuda Indonesia biedt op haar vluchten naar Amsterdam.

Het betreft een nachtvlucht. Take-off was rond twaalf uur ‘s nachts. Toch werd er nog een volledige maaltijd geboden; ik koos voor Vietnamese Pho als hoofdgerecht. Het is overigens altijd afwachten in welk glaswerk airlines champagne schenken; Vietnam kiest voor een normaal wijnglas. Dat doe natuurlijk niks af aan de champagne, maar toch niet helemaal zoals ‘het hoort’ – oh well.

De landing in Korea was rond zonsopgang; een uur of 6. Als ontbijt had ik koffie en wat sap. ‘Echt’ eten zou ik later in de lounge op Incheon airport eten.

Prijs/Kwaliteit
Het ticket werd betaald met Flying Blue miles – slechts 25.00, wat heel redelijk is voor een medium tot long-haul vlucht in Business, helemaal in de Airbus A350.

Video
Bekijk hieronder de video:

Deze video is door YouTube-kanaal NeverNotFlying beschikbaar gesteld voor Up. NeverNotFlying heeft nog veel meer flight report video’s in Economy, Business en First! Subscribe nu!

Sieto van der Heide

Redacteur / YouTuber. Sieto maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in first class, maar businessclass of economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button