fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

American Airlines-crew klaagt over kleine wc’s in 737 MAX

Personeel van American Airlines heeft kritiek geuit op te kleine toiletten in de nieuwe Boeing 737 MAX-toestellen van de maatschappij, schrijft de Los Angeles Times. De ruimtes zijn ‘zo klein dat je maar een hand tegelijkertijd kunt wassen’.

Ontworpen
Boeing heeft de toiletten bewust klein ontworpen, zodat er ruimte is voor extra zitplaatsen ten opzichte van de oudere 737-modellen. Volgens het American-personeel zijn ze een stap te ver gegaan. Ze uitten hun kritiek tijdens een overleg met de topman van de maatschappij, aldus een woordvoerder.

Galley
De achterste toiletten zijn geplaatst tussen de passagiersstoelen en de galley, waar de crew de catering voorbereidt. Als beide toiletdeuren tegelijkertijd zijn geopend, is de doorgang tot de galley volledig afgesloten, zo was de kritiek.

De maatschappij is op zoek naar oplossingen. Of andere maatschappijen met de 737 MAX ook problemen hebben is niet duidelijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button