AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Nieuwe Lufthansa-livery ‘meer blauw, minder geel’

De hele vloot van Lufthansa krijgt de komende jaren een nieuw uiterlijk. In het diepste geheim wordt in een hangar in Rome een Boeing 747-8 voorzien van de nieuwe livery. Die wordt blauwer en minder geel, schrijft het Duitse blad Der Spiegel.

Kraanvogel
De gele kraanvogel, zichtbaar op iedere Lufthansa-staart, wordt vervangen.
Ook het lettertype van de belettering zou een opfrisbeurt krijgen. De bestaande letters hebben het font Helvetica. Verder verdwijnt de slogan Nonstop you in het hele merkimago.

Het eerste vliegtuig dat rechtstreeks vanuit de fabriek wordt voorzien van het nieuwe kleurschema is de Airbus A350 D-AIXI, die eind april zal worden geleverd. De cargovloot van Lufthansa krijgt op den duur dezelfde nieuwe livery.

Een Boeing 737 in de huidige livery

30 jaar
Lufthansa vliegt al 30 jaar rond in de huidige kleurstelling. In 1988 werden de vliegtuigen grotendeels wit geverfd. De romp kreeg een lichtgrijze kleur, en de staart werd donkerblauw en voorzien van het gele logo. In eerdere liveries werden de ramen benadrukt in een donkerblauwe balk, zoals de retro-variant waarin een van de 747-8’s is uitgedost.

Presentatie
Hoe het eindresultaat eruit ziet is nog even afwachten. Op 7 februari wordt de vernieuwing tegenover medewerkers in Frankfurt en München gepresenteerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button