fbpx
AirlinesNaast het nieuwsOpmerkelijk

Opeenstapeling van problemen: SLM-vlucht dag vertraagd

Een aaneenschakeling van problemen zorgde er zaterdag voor dat een regionale Surinam Airways-vlucht een vertraging van 24 uur opliep. Hierover schrijven Starnieuws en dagonline.

Birdstrike
De Boeing 737 PZ-TCQ zou zaterdag vertrekken vanuit Belem in Brazilië, maar in het Frans-Guyanese Cayenne kreeg het toestel te maken met een birdstrike. Uit veiligheidsoverwegingen werd een uitgebreide controle uitgevoerd, met vertraging tot gevolg.

Weer
Nadat de bemanning toestemming kreeg om door te vliegen naar Belem, bleek het weer intussen sterk verslechterd. Het was niet mogelijk om te landen in Belem, daarom werd besloten uit te wijken naar de Braziliaanse stad Macapa. Dit zorgde opnieuw voor vertraging.

Rust
De crew zat inmiddels aan het maximumaantal vlieguren. Internationale veiligheidsregels schrijven voor dat crew dan verplicht rust moet nemen. Vervangende crew was niet op korte termijn beschikbaar, waardoor de enige optie was: wachten.

Na aankomst in Belem kon de geplande vlucht pas op zondag om 7:00 uur vertrekken, in plaats van zaterdag om 7:00 uur.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button