fbpx
AirlinesNaast het nieuwsOpmerkelijk

Opeenstapeling van problemen: SLM-vlucht dag vertraagd

Een aaneenschakeling van problemen zorgde er zaterdag voor dat een regionale Surinam Airways-vlucht een vertraging van 24 uur opliep. Hierover schrijven Starnieuws en dagonline.

Birdstrike
De Boeing 737 PZ-TCQ zou zaterdag vertrekken vanuit Belem in Brazilië, maar in het Frans-Guyanese Cayenne kreeg het toestel te maken met een birdstrike. Uit veiligheidsoverwegingen werd een uitgebreide controle uitgevoerd, met vertraging tot gevolg.

Weer
Nadat de bemanning toestemming kreeg om door te vliegen naar Belem, bleek het weer intussen sterk verslechterd. Het was niet mogelijk om te landen in Belem, daarom werd besloten uit te wijken naar de Braziliaanse stad Macapa. Dit zorgde opnieuw voor vertraging.

Rust
De crew zat inmiddels aan het maximumaantal vlieguren. Internationale veiligheidsregels schrijven voor dat crew dan verplicht rust moet nemen. Vervangende crew was niet op korte termijn beschikbaar, waardoor de enige optie was: wachten.

Na aankomst in Belem kon de geplande vlucht pas op zondag om 7:00 uur vertrekken, in plaats van zaterdag om 7:00 uur.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button