AirlinesOpmerkelijkOverig nieuws

Opeenstapeling van problemen: SLM-vlucht dag vertraagd

Een aaneenschakeling van problemen zorgde er zaterdag voor dat een regionale Surinam Airways-vlucht een vertraging van 24 uur opliep. Hierover schrijven Starnieuws en dagonline.

Birdstrike
De Boeing 737 PZ-TCQ zou zaterdag vertrekken vanuit Belem in Brazilië, maar in het Frans-Guyanese Cayenne kreeg het toestel te maken met een birdstrike. Uit veiligheidsoverwegingen werd een uitgebreide controle uitgevoerd, met vertraging tot gevolg.

Weer
Nadat de bemanning toestemming kreeg om door te vliegen naar Belem, bleek het weer intussen sterk verslechterd. Het was niet mogelijk om te landen in Belem, daarom werd besloten uit te wijken naar de Braziliaanse stad Macapa. Dit zorgde opnieuw voor vertraging.

Rust
De crew zat inmiddels aan het maximumaantal vlieguren. Internationale veiligheidsregels schrijven voor dat crew dan verplicht rust moet nemen. Vervangende crew was niet op korte termijn beschikbaar, waardoor de enige optie was: wachten.

Na aankomst in Belem kon de geplande vlucht pas op zondag om 7:00 uur vertrekken, in plaats van zaterdag om 7:00 uur.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close