LiefhebberNaast het nieuws

Terugkijken: Schiphol breidt uit voor straalvliegtuigen

Op Schiphol is inmiddels de terminaluitbreiding begonnen, met de aanleg van de nieuwe A-pier. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden gestart voor de nieuwe vertrekhal. Tot 2023 wordt er gebouwd.

Schiphol-Centrum
Een goed moment om eens terug te kijken naar een eerdere grote uitbreiding. Beelden uit 1963 toen een nieuw Schiphol werd gebouwd om de sterke groei in de luchtvaart en de komst van grote straalvliegtuigen op te vangen. Schiphol-Centrum is hiermee ontstaan.

Van hieruit is het complex door de jaren heen steeds verder uitgebreid, door onder meer de bouw van nieuwe pieren en vertrekhal 3. Vertrekhal 1 en 2 en een deel van de tegenwoordige C-, D, en E-pier vormden het begin van het bestaande complex. Het huidige Schiphol-Oost werd sindsdien gebruikt door vrachtvliegtuigen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/