KLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

LVNL vliegt voortaan groen

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wordt de nieuwe partner voor het Corporate BioFuel Programme van KLM. De LVNL koopt biobrandstof in voor alle zakelijke vluchten die zij met KLM vliegen.

LVNL
Luchtverkeersleiding Nederland koopt biobrandstof in voor alle zakelijke vluchten die zij met KLM vliegen en wil hiermee 100 procent van de CO2-uitstoot compenseren. Door partner te worden van het Corporate BioFuel Programme kan KLM verder investeren in duurzame biobrandstof.

CO2
Met het Corporate BioFuel Programme van KLM hoopt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij de CO2-uitstoot in de luchtvaartbranche te verminderen. KLM wil de CO-uitstoot per passagier op haar vluchten tegen 2020 met twintig procent verminderd hebben ten opzichte van 2011.

Duurzaam
De biobrandstof die KLM inkoopt zijn gemaakt van grondstoffen die geen negatieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit en voedselproductie. De prijs van deze biobrandstof ligt twee tot drie keer hoger dan normale kerosine. Wereldwijd is er grote vraag naar biobrandstof en KLM zet zich sinds 2011 in voor de ontwikkeling en onderzoek naar betaalbare alternatieven voor kerosine.

Partners
Andere bedrijven die de LVNL zijn voorgegaan in het programma van KLM zijn onder andere Tu Delft, Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close