fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

‘FIOD onderzoekt fraude vastgoedtak Schiphol’

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) is bezig met een onderzoek naar verschillende oud-werknemers en op Schiphol gevestigde bedrijven in verband met fraude met bouwfacturen, zo meldt het NRC.

Verdachten
Eind augustus kwam het NRC met een eigen onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat er op grote schaal fraude wordt gepleegd met valse bonnen en declaraties. De FIOD is daarop bezig met een onderzoek naar de handelingen omtrent bouwfacturen op de Amsterdamse luchthaven. Bronnen die bekend zijn met het onderzoek laten aan de NRC weten dat er meerdere verdachten gehoord zijn.

Gehoord
Volgens die bronnen zijn in de afgelopen weken zo’n tien tot vijftien verdachten en getuigen door medewerkers van de FIOD ondervraagd. Het gaat om oud-werknemers van Schiphol en van installatiebedrijven die voor de vastgoedafdeling van de luchthaven werken.

Bevestigen
Het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie dat zich bezig houdt met complexe fraude en milieucriminaliteit, bevestigt dat het onderzoek “in volle gang” is. De ondervraagden worden door het Parket verdacht van “passieve en actieve omkoping” en “(betrokkenheid bij) valsheid in geschrifte”. Volgens het Parket zouden de verdachten onterecht gedeclareerd geld “uiteindelijk in eigen zak” gestoken hebben.

Schiphol reageerde destijds op het onderzoek van het NRC. “Schiphol hanteert een zero tolerance-beleid en zet juist in op preventie van en sanctie bij integriteitsschendingen. De luchthaven is hier zo scherp op omdat er vele projecten spelen waar veel leveranciers bij betrokken zijn.”

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button