fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM Boeing 747-vloot bijna gehalveerd

Met de uitfasering van de PH-BFC ‘Calgary’ begin februari, is de Boeing 747-passagiersvloot van KLM bijna gehalveerd. Het is de bedoeling dat KLM in 2020 de laatste jumbo’s uit de vloot haalt.

Afscheid
Iets meer dan twee jaar geleden, nam KLM afscheid van de eerste 747’s. Toen had de maatschappij nog 22 Boeing 747-400’s in dienst; zeven met alleen ruimte voor passagiers en vijftien combi’s, met ruimte voor passagiers en vracht. In januari 2016 gingen er meteen twee uit.

Helft
Het is de bedoeling dat in 2020 alle viermotorige Boeing 747’s uit de passagiersvloot van KLM verdwenen zijn. De maatschappij zit nu zo goed als op de helft; momenteel vliegen er nog dertien 747-combi’s en volledige passagiersjumbo’s bij KLM, inclusief de Calgary. De toestellen zijn tussen zomer 2013 en voorjaar 2014 allemaal nog van een nieuwe businessclass voorzien.

Calgary
Begin februari is de elfde jumbo van KLM aan de beurt; de Calgary. Een groep Canadese spotters bepleitte via een YouTube-filmpje dat dit toestel nog voor die tijd de stad waar het zijn naam aan te danken heeft, zou aandoen. Die hoop is tevergeefs, zo laat een woordvoerder van KLM desgevraagd weten. “Helaas niet. We snappen het verzoek, maar dat is operationeel niet haalbaar.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button