AirlinesLiefhebberNieuws

Levering eerste Airbus A350-1000 voor Qatar in februari

De eerste Airbus A350-1000 voor Qatar Airways zal in februari aan de luchtvaartmaatschappij geleverd worden, zo meldt Gulf Times.

Qsuites
Tijdens een persconferentie in Doha zegt de topman van Qatar Airways, Akbar al Baker, dat: “we het toestel volgende maand in ontvangst nemen”. In februari zal de Airbus A350-1000 aan de maatschappij geleverd worden. Eerst werd verwacht dat het vliegtuig voor het einde van 2017 door Qatar in ontvangst kon worden genomen. Later werd zonder opgave van reden de levering opgeschoven naar 2018. Nu blijkt de reden van vertraging de installatie van de Qsuites te zijn.

Complex
Doordat de installatie van de Qsuites, een nieuwe stoelconfiguratie in business class, langer duurt dan verwacht, staat de A350-1000 nog in de Airbus fabriek in Toulouse. De nieuwe business class biedt de reizigers de mogelijkheid om de stoelen om te vormen in een dubbelbed dat volledig platgelegd kan worden.

A350-1000
De A350-1000 is het nieuwste lid van de widebody familie van Airbus. Het toestel heeft zeer veel overeenkomsten met de A350-900 maar heeft een langere romp. Er kunnen 366 passagiers in het vliegtuig met een standaard drie klasse configuratie. Het vliegtuig wordt door Rolls-Royce Trent XWB-97 motoren aangedreven. In november van vorig jaar werd de A350-1000 door de European Aviation Safety Agency (EASA) en de Federal Aviation Administration (FAA) gecertificeerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button