AirlinesLiefhebberNieuws

Lufthansa krijgt nieuwe livery: is dit ‘m?

Lufthansa past na 30 jaar haar livery aan. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Details
De woordvoerder wil niet zeggen of de foto die Up in the Sky van een lezer ontving, inderdaad van de nieuwe livery is. Wel bevestigt hij dat de details die het Duitse Der Spiegel prijsgaf van het nieuwe uiterlijk, juist zijn. Die details komen sterk overeen met de foto.

Verrassing
“We geven daar geen commentaar op en gaan niet in op speculaties,” zegt de woordvoerder van Lufthansa daarover. “Het zal voor iedereen een verrassing zijn”, voegt hij eraan toe. Die verrassing wordt op 7 februari officieel onthuld. Lufthansa vliegt sinds 1988 met de huidige livery. De nieuwe transformatie is de derde sinds 1955.

Kraanvogel
De kenmerkende en prominent aanwezige kraanvogel werd 100 jaar geleden al ontworpen. In de nieuwe livery wordt deze iets aangepast. Ook het lettertype waarin de Lufthansa-naam geschreven wordt, verandert. Het geel maakt plaats voor meer blauw. Niet alleen krijgen de 320 toestellen van Lufthansa een nieuw uiterlijk, de nieuwe look wordt overal doorgevoerd.

Interieur
Zo vinden ook in de cabine aanpassingen plaats; de kraanvogel die iets verandert van uiterlijk, komt veelvuldig terug in het interieur. Maar ook op de grond moet de nieuwe Lufthansa-look meer en meer zichtbaar worden. Het eerste toestel dat in een nieuw jasje wordt gestoken, is een 747-8 die in Rome onderhanden wordt genomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close