AirlinesLiefhebberNieuws

Eerste keer ATR 600’s in vloot Amerikaanse maatschappij

De eerste deal van dit jaar voor de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer ATR bestaat uit vijftien ATR 600’s die het Deense leasebedrijf Nordic Aviation Captial (NAC) besteld heeft. De vliegtuigen worden bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Silver Airways ondergebracht.

Silver
Twintig vliegtuigen, zestien ATR 42-600’s en vier ATR 72-600’s, worden door Silver Airways opgenomen in de vloot. De vijftien nieuw toestellen die door NAC besteld zijn, samen met nog vijf andere ATR 600’s waar NAC al eerder een order voor geplaatst had, worden geleased aan Silver Airways. Het is de eerste keer dat een Amerikaanse maatschappij vliegtuigen van de 600 serie van ATR inzet op regionale vluchten in de Verenigde Staten.

Levering
De eerste van de twintig toestellen, een ATR 42-600 in de kleuren van Silver Airways, wordt in maart aan de maatschappij geleverd. De resterende toestellen zullen uiterlijk in het eerste kwartaal van 2020 door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in ontvangst zijn genomen.

Vervanging
De nieuwe vliegtuigen van ATR moeten de bestaande vloot van 21 Saab 340B turboprops van Silver Airways vervangen. De ATR 42-600 heeft een 2-2 configuratie en biedt plaats aan 46 passagiers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/