AirlinesLiefhebberNieuws

NIKI is weer van Niki

Oud Formule 1 wereldkampioen Niki Lauda heeft de door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij Niki gekocht, zo meldt het Oostenrijkse APA. Hij laat hiermee IAG achter zich.

Beste
De twee curatoren die het overnameproces van de failliete maatschappij overzien, schreven in een brief naar APA dat: “vanuit een transparant biedingsproces is Laudamotion in de vroege ochtenduren als beste bieder uit de bus gekomen. Het Oostenrijkse comité van schuldeisers heeft unaniem voor het bod van Lauda gestemd, dat uitgaat van een goedkeuring op korte termijn van de transactie in Oostenrijk en Duitsland”.

IAG
Doordat Niki Lauda de biedingsstrijd gewonnen heeft laat hij IAG en Ryanair achter zich. In het biedingsproces won IAG nog de tweede ronde omdat de maatschappij het meest consistent bleef tijdens het bieden. Lauda verbeterde zijn bod en kreeg hierdoor in de derde, en dus laatste, ronde zijn maatschappij weer in handen.

Werknemers
Volgens Stefan Tankovits, lid van de ondernemingsraad van Laudamotion GmbH, werd het bod vooral op het gebied van de werknemers verbeterd. Lauda vertelde dat hij alle 1000 werknemers een bod zal doen om weer bij NIKI aan de slag te gaan. Zo’n 50 tot 100 cabinepersoneelsleden hebben NIKI al verlaten en een groot deel van de 220 piloten zijn al in gesprekken met andere maatschappijen.

Maart
“NIKI zal vanaf maart 2018 weer herleven als een Oostenrijkse vlieger met het hoofdkwartier en basis in Wenen met de focus op de Oostenrijkse markt”, zo beloofde Lauda.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close