fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Delta en American werken weer samen bij verstoringen

Delta Air Lines en American Airlines werken weer samen om passagiers tijdens vertragingen of geannuleerde vluchten naar elkaars vluchten om te boeken, zo laten woordvoerders van beide maatschappijen aan Skift weten.

2015
De laatste keer dat de twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen passagiers omboekten naar elkaars vluchten dateert van 15 september 2015. De samenwerking werd toen stopgezet omdat Delta een hoger bedrag per passagier vroeg dan andersom.

24
Volgens een woordvoerster van American gaat de samenwerking vanaf 24 januari van start. “Het geeft de luchtvaartmaatschappijen de optie om passagiers op elkaars vluchten om te boeken in geval van onverwachte vluchtverstoringen”.

Delta
Het was Delta die op de samenwerking aanstuurde, ondanks dat zij in 2015 de stekker eruit trok en Delta minder vertragingen en annuleringen van vluchten heeft dan American. Een reden kan zijn dat in de afgelopen jaren verschillende ernstige verstoringen bij Delta voorkwamen en zij met deze samenwerking de passagiers een zekerder gevoel kunnen geven.

Rust
“De samenwerking tussen de twee maatschappijen zorgt voor meer gemoedsrust bij passagiers, die door weersomstandigheden of andere oorzaken, niet met hun oorspronkelijke vlucht meekunnen”, aldus de woordvoerder van American. “Zeker op kleinere vliegvelden waar de vluchtfrequenties lager liggen is het een meerwaarde voor de reizigers.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button