fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Eerste Boeing 787-10 wordt in maart geleverd

De eerste Boeing 787-10 voor commerciële doeleinden wordt in maart aan Singapore Airlines geleverd, zo meldt flightglobal.

Grootste
De Boeing 787-10 Dreamliner is de grootste variant van dit type vliegtuig. De Amerikaanse FAA verleende in januari het type certificaat. Singapore Airlines krijgt in maart de eerst 787-10 van de 49 die zij besteld hebben. De maatschappij, onderdeel van Star Alliance, is daarmee de grootste klant van de 787-10 van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

900 uur
Om het type certificaat te verkrijgen heeft Boeing drie testtoestellen ingezet die 900 uur aan testuren hebben gedraaid. Het testprogramma liep vanaf maart 2017 en is dus in minder dan een jaar afgerond. De serie tests hebben aangetoond dat de 787-10-systemen aan de eisen voldoen om veilig te kunnen vliegen.

170
De 787-10 heeft in een standaard opstelling van twee passagiersklassen 330 reizigers aan boord. Het heeft een bereik van bijna 12.000 kilometer. Tot nog toe zijn er 170 bestellingen. In de tweede helft van 2018 ontvangt Singapore Airlines als eerste klant een -10. Ook KLM heeft de grootste versie van de 787 besteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button