AirlinesIncidentenLiefhebberNieuws

Van landingsbaan geschoten Pegasus 737 wordt ontmanteld

De Boeing 737-800 van Pegasus die op 14 januari van de landingsbaan schoot en op een afgrond tot stilstand kwam wordt niet meer gerepareerd, zo meldt het Turkse Gazetevatan.

Inspectie
Na inspectie van de Turkse luchtvaartautoriteit is besloten om de Boeing 737-800 niet meer te repareren. De rechter motor is afgebroken en de linker motor is in de vleugel geduwd tijdens het ongeval. Op het vliegveld is er niet genoeg ruimte om zo’n grote reparatieklus te voltooien, daarnaast zijn de hoge kosten die het met zich meebrengt reden om het vliegtuig te ontmantelen.

Educatie
Als het toestel ontmanteld is zullen de onderdelen die nog bruikbaar zijn worden gebruikt als reserveonderdelen voor andere toestellen. De rest van het vliegtuig kan voor educatieve doeleinden worden ingezet.

Crashlanding
Het incident vond plaats op zondag 14 januari op de luchthaven van het Turkse Trabzon, gelegen aan de Zwarte Zee. Aan boord waren 162 passagiers en 6 bemanningsleden. Iedereen heeft de crashlanding overleefd. Een aantal inzittenden raakten licht gewond. Het toestel werd enkele dagen later met twee grote kranen uit de afgrond gehesen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button