fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVliegvelden

Singapore Changi Airport breekt records in 2017

Het Singapore Changi Airport brak in het afgelopen jaar enkele records. Zo werden er nog nooit zoveel reizigers ontvangen en ook het aantal ton afgehandelde vracht werd nooit eerder geëvenaard.

Luchthaven
De luchthaven die 17 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Singapore ligt ontving het afgelopen jaar 62,2 miljoen passagiers, een stijging van zes procent ten opzichte van 2016. Ook het aantal vliegbewegingen steeg met 3,5 procent naar 373.200 opstijgende en landende vliegtuigen. Het aantal ton afgehandelde vracht verbrak de twee miljoen ton grens, met in totaal 2,13 miljoen ton.

Regio’s
Van alle vluchten die van en naar Changi Airport vlogen bedroeg 70 procent hiervan routes binnen Noordoost- en Zuidoost-Azië. De routes naar India en China groeiden het meest met respectievelijk zestien en twaalf procent.

Nieuw
Het vliegveld verwelkomde drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen in 2017, namelijk Hebei Airlines, Norwegian en US-Bangla Airlines. Ook werd er naar tien nieuwe bestemmingen gevlogen waaronder twee Europese. Vanuit Singapore Changi Airport werden voor het eerst routes naar Athene in Griekenland en Stockholm in Zweden gevlogen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button