LiefhebberOverig nieuwsVliegvelden

Singapore Changi Airport breekt records in 2017

Het Singapore Changi Airport brak in het afgelopen jaar enkele records. Zo werden er nog nooit zoveel reizigers ontvangen en ook het aantal ton afgehandelde vracht werd nooit eerder geëvenaard.

Luchthaven
De luchthaven die 17 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Singapore ligt ontving het afgelopen jaar 62,2 miljoen passagiers, een stijging van zes procent ten opzichte van 2016. Ook het aantal vliegbewegingen steeg met 3,5 procent naar 373.200 opstijgende en landende vliegtuigen. Het aantal ton afgehandelde vracht verbrak de twee miljoen ton grens, met in totaal 2,13 miljoen ton.

Regio’s
Van alle vluchten die van en naar Changi Airport vlogen bedroeg 70 procent hiervan routes binnen Noordoost- en Zuidoost-Azië. De routes naar India en China groeiden het meest met respectievelijk zestien en twaalf procent.

Nieuw
Het vliegveld verwelkomde drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen in 2017, namelijk Hebei Airlines, Norwegian en US-Bangla Airlines. Ook werd er naar tien nieuwe bestemmingen gevlogen waaronder twee Europese. Vanuit Singapore Changi Airport werden voor het eerst routes naar Athene in Griekenland en Stockholm in Zweden gevlogen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close