fbpx
EmbraerKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

Tien nieuwe vliegtuigen voor KLM, eerste komt vrijdag

KLM ontvangt dit jaar tien nieuwe vliegtuigen, zo vertelde KLM-topman Pieter Elbers vorige week aan zijn medewerkers. De eerste daarvan arriveert vrijdag al op Schiphol.

Elftal
Donderdag vertrekt een nieuwe Boeing 787 Dreamliner vanuit de fabriek in Seattle naar Amsterdam, die landt daar vrijdag in de vroege ochtend. KLM heeft dan een compleet elftal aan 787-9’s in de vloot.

787-10
De tiende landde in augustus van het afgelopen jaar op Schiphol. In april van dit jaar komt er nog één en dan duurt het vervolgens tot augustus voordat de dertiende en laatste komt. Daarna is het de beurt aan de Boeing 787-10, die deze week werd gecertificeerd door de FAA. KLM hoopt het nieuwe en grotere type vanaf 2019 te verwelkomen.

Fokker
Met de uitfasering van de laatste Fokkers van KLM afgelopen oktober en de zomer in aantocht, is het ook weer tijd voor nieuwe Embraers. De eerste E175 komt ook nog deze maand aan op Schiphol, zegt een woordvoerder van KLM. In februari komen er twee: een E175 en een E190.

Eerder
Vorig jaar zomer bestelde KLM twee extra Embraer 190’s, die eigenlijk pas komende zomer geleverd zouden worden. Dat wordt dus eerder; de tweede komt in maart en krijgt dan direct gezelschap van nog twee fonkelnieuwe E175’s. In april komt het voorlopig laatste Braziliaanse toestel, nog een E175. KLM heeft dan 49 Embraers; 32 E190’s en zeventien E175’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button