fbpx
LiefhebberMilitairNieuwsNL Nieuws

Toekomstige tanker maakt kennis op vliegbasis Eindhoven

Gisteren werd op Vliegbasis Eindhoven de Airbus A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT) aan personeel en genodigden getoond. De A330 tanker moet vanaf 2020 de huidige KDC-10 tankers bij de Koninklijke Luchtmacht vervangen.

7
In totaal zijn er zeven A330 MRTT’s besteld. Nederland, Duitsland, Luxemburg en Noorwegen hebben de toestellen al besteld, naar verwachting treedt België in het eerste kwartaal van dit jaar zich ook toe en wordt het aantal A330′ MRTT’s uitgebreid naar acht.

3
De A330 MRTT is flexibeler, stiller en heeft meer capaciteit dan de huidige KDC-10’s. De nieuwe tanker heeft namelijk drie tanksystemen ten opzichte van de KDC-10 die er maar één heeft.

Eindhoven
Van de zeven toestellen komen er vier op Vliegbasis Eindhoven te staan, de andere drie vinden onderdak in Duitsland op de luchthaven Keulen – Bonn. Mocht België toetreden komt dat toestel ook op Eindhoven te staan. De NAVO wordt de eigenaar van de vliegtuigen.

Vlieguren
Ieder land krijgt zogeheten trekkingskracht, het aantal vlieguren dat een land met de A330 MRTT vliegt. Duitsland tekende voor 5500 vlieguren per jaar, Nederland voor 2000 en Luxemburg en Noorwegen respectievelijk voor 200 en 100 uur.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button