AirlinesLiefhebberNieuws

Wizz Air sluit Praagse basis in juni

Vanaf 14 juni sluit Wizz Air de basis op het Praagse vliegveld. Op dezelfde dag opent de Hongaarse low cost maatschappij een nieuwe basis in het Oostenrijkse Wenen, zo meldt ch-aviation.

Praag
Wizz Air sluit de basis op het Václav Havel Airport in Praag op 14 juni, op dezelfde dag opent de luchtvaartmaatschappij uit Hongarije een nieuwe basis op het Weense vliegveld gelegen in Schwechat, achttien kilometer ten zuidwesten van de Oostenrijkse hoofdstad.

Schrappen
Op dit moment vliegt Wizz Air nog naar negen bestemmingen vanuit Praag, maar zal na de sluiting nog drie routes vliegen. De vluchten naar Milaan Bergamo, Napels International Airport, Reykjavik Keflavik, Venetië Treviso en Eilat Ovda International Airport worden geschrapt.

Vliegen
De routes die nog wel vanaf Praag gevlogen worden zijn naar Londen Luton, Bari en Kutaisi. Vanuit de toekomstige basis in Oostenrijk worden nieuwe routes aangeboden naar zeventien bestemmingen in Duitsland, Spanje, Griekenland, Denemarken, Noorwegen en andere bestemmingen die zich in Oost-Europa bevinden.

Klein
Volgens ch-aviation is Wizz Air een kleine speler op het Praagse vliegveld met 2,9 procent marktaandeel als het aankomt op capaciteit. De reden om de basis op het vliegveld te sluiten is volgens Wizz Air de lage vraag naar vluchten vanuit Praag.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close