fbpx
AirlinesCargoNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Etihad zet A330 freighters aan de kant’

De Airbus A330-200F’s van Etihad worden definitief aan de grond gehouden. De maatschappij herziet sinds 2016 haar strategie wegens eerdere tegenvallende investeringen. Daarin is nu alleen nog plaats voor de grotere Boeing 777-200F’s. Dit heeft de maatschappij woensdag aan persbureau Reuters gemeld.

Daarnaast zouden piloten van de A330’s zijn gevraagd om vrijwillig te vertrekken, meldt Reuters.

Gehalveerd
Etihad heeft vijf A330F’s in de vrachtvloot, het andere deel bestaat uit vijf 777F-toestellen. Door het wegvallen van de Airbus-vliegtuigen is de cargovloot gehalveerd. Uit vluchtgegevens blijkt dat sinds eind december niet meer is gevlogen met de Airbussen.

Boeing
Etihad heeft nu gekozen voor een volledige Boeing 777-vloot voor de vrachtdivisie. “Deze freighter is het juiste vliegtuig voor onze langetermijnvereisten,” zei Peter Baumgartner, ceo van Etihad, tegenover Reuters. Eerder vloog Etihad ook met Boeing 747-400F’s.

Of er binnenkort nieuwe Boeing 777F’s worden besteld is niet bekend. De A330-200’s worden volgens een van de bronnen van Reuters verkocht of verhuurd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button