AirlinesFrequente reizigerNaast het nieuws

In 15 stops anderhalf keer de wereld rond

Star Alliance biedt globetrotters een nieuwe vorm ‘Round the World’ tickets aan. Voorheen moest men minimaal op drie bestemmingen een tussenstop maken van minimaal 24 uur verblijven, nu nog maar op twee. Het maximum aantal stops op één ticket is vijftien.

Wereld
De wereld verkennen is niet voor iedereen weggelegd, zeker de kosten voor vluchten naar verre bestemmingen kunnen hoog oplopen. Star Alliance bedacht een formule om een wereldreis voor meer mensen mogelijk te maken met het ‘Round the World’ reisproduct. Daarmee kunnen reizigers de wereld rond vliegen in twee tot maximaal vijftien tussenstops.

Vergroten
Volgens Janice Antonson, de vice president van Star Alliance, wordt de aantrekkelijkheid om met de ‘Round the World’ tickets te reizen vergroot door de nieuwe optie van twee tussenstops.

Afstand
Wereldreizigers kunnen een route samenstellen op basis van afstand. Ze kunnen kiezen uit een route van 26.000, 29.000, 34.000 of 39.000 mijl. Omgerekend komt dat neer op ongeveer 41 duizend kilometer, 47 duizend kilometer, 54 duizend kilometer of 63 duizend kilometer. De omtrek van de aarde, gemeten op de evenaar, bedraagt 24.901 mijl (40.074 kilometer).

Keuze
Met het reisproduct kan er gekozen worden uit de 28 luchtvaartmaatschappijen die onder Star Alliance vallen. In totaal voeren zij dagelijks 18.400 vluchten uit waarmee ze 1300 bestemmingen verdeeld over 191 landen verbinden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button