AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘American verruilt mogelijk A350 voor A330neo’

Het is nog niet zeker of American Airlines de bestelde Airbus A350’s ontvangt. De maatschappij overweegt de order om te ruilen voor A330-900neo’s. Ook wordt de Boeing 787-9 nog eens bekeken.

Opties
“Onze opties zijn de A350 te nemen, die in de A330-900 te veranderen, en een andere optie is om de 787-9 te nemen.” Dit zei financieel directeur Derek Kerr tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, meldt FlightGlobal.

Te klein
Er zijn bij Airbus 22 A350’s besteld. In september 2017 gaf American-topman Doug Parker aan dat er een keuze moest worden gemaakt tussen extra A350’s of de aanschaf van een heel ander vliegtuig. Het aantal van 22 zou te klein zijn voor de American-vloot, naast de zeven andere widebody-toestellen.

Keuze
American vliegt al met Boeing 787-8’ en -9’s. Ook heeft de maatschappij onder andere A330’s in gebruik. Vanaf 2020 moeten nieuwe widebody-toestellen de A330-300’s vervangen.

Volgens Kerr is er nog voldoende tijd voor het maken van een keuze. Wanneer American de knoop doorhakt maakte de topman niet bekend.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close