fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

Colombia schorst maatschappij na late take-off DC-8

De Colombiaanse luchtvaartautoriteit heeft de Peruviaanse maatschappij Skybus geschorst nadat een DC-8 bij vertrek van de luchthaven van Rionegro pas vlak voor het einde van de baan loskwam. De luchtvaartautoriteit doet onderzoek; tot die tijd mag Skybus niet vliegen.

Het incident vond vorige week zondag plaats. De DC-8-70 vertrok voor een vrachtvlucht van Rionegro naar Miami. Bij de start duurde het erg lang voor het vliegtuig de baan verliet. Het toestel landde veilig in Miami.

Video
Doordat een vliegtuigspotter de take-off filmde, werd de interesse van de Colombiaanse luchtvaartautoriteit Aerocivil gewekt. In een verklaring laat Aerocivil weten dat de maatschappij in Colombia geschorst is.

Gezag
Volgens Aerocivil is er bij het vertrek van de vlucht een fout gemaakt. De DC-8 zou op gezag van de piloot zijn vertrokken, terwijl dit normaal gesproken door één van de vrachtafhandelaars bepaald moet worden.

DC-8
Skybus voert vrachtvluchten uit en richt zich onder andere op het vervoer van dieren, gevaarlijke goederen en oversized cargo. De DC-8 die de maatschappij daarvoor gebruikt is gebouwd in 1968.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button