fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Insel Air: één Fokker 50 weer operationeel

Er heeft vrijdagmiddag bij de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA) een terugkoppeling plaatsgevonden aan het management van Insel Air, van de inspecties die de CBA de afgelopen twee weken heeft uitgevoerd. De komende weken zal worden gewerkt aan het oplossen van de bevindingen, meldt de maatschappij in een verklaring.

Vergunning
De Nederlandse Inspectie Leefomgeving & Transport voerde het onderzoek samen met de CBA uit. De resultaten waren dusdanig ernstig dat de vliegvergunning op het spel leek te staan. Zonder vergunning mag Insel niet vliegen.

Fokker
Uit het onderzoek bleek dat de maatschappij geen onderdelen kon kopen om twee Fokker 50-toestellen in de lucht te houden. Volgens Insel konden de problemen bij een van de Fokker-toestellen spoedig worden opgelost, waardoor deze weer ingezet kon worden. Voor het tweede toestel is een onderdeel in bestelling.

Het enige straalvliegtuig van Insel, een MD-83, staat in afwachting op onderhoud al weken aan de grond.

Surise
De afgelopen dagen werd het vluchtschema van Insel als gevolg van de inspectie verstoord. Sunrise Airways uit Haïti ving een aantal vluchten naar Curaçao, Bonaire en Aruba op.

Toezicht
Insel Air blijft de komende tijd onder verhoogd toezicht van CBA. Het wegvallen van Insel zou voor Curaçao een economisch probleem betekenen. De maatschappij vormt een belangrijke verbinding tussen Curaçao en de omliggende eilanden.

Het vluchtschema is voor de komende tijd wegens de onderhoudswerkzaamheden aangepast.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button