fbpx
NieuwsProfessional

Motorbouwer CFM wil 24 nieuwe motoren per week bouwen

Motorenbouwer CFM draaide in 2017 een goed jaar. Het bedrijf produceerde meer motoren dan in 2016. Voor 2018 zijn de ambities hoog, schrijft Air Transport World. CFM wil de productie meer dan verdubbelen.

In 2017 werden in totaal meer dan 1900 motoren geleverd; dit komt neer op gemiddeld 5 per dag. In 2018 moet de productie 2,5 keer zo hoog worden, stelt vice-president Francois Bastin. Dat moet gebeuren om het gat naar Boeing en Airbus te overbruggen.

Productie
De vliegtuigbouwers voeren de komende tijd hun productie op, waardoor CFM achter dreigt te raken op de afleverschema’s. Van de 1900 motoren die CFM vorig jaar bouwde, waren er 459 voor de 737 MAX en de A320neo.

Gat
“We hebben echt de intentie om dat gat te dichten. We hebben eerder vertraging gehad en die hebben we ingelopen”, aldus Bastin. “We hebben de manieren om het gat te dichten.” Voor 2018 mikt CFM op een productie van 1100 tot 1200 Leap-motoren. Per week komt dat neer op 24 motoren, vergeleken met 9 motoren per week in 2017. Dat aantal moet in 2019 stijgen naar 1800 en naar 2000 in 2020. Dat betekent dat er 24 motoren per week geleverd moeten worden.

Volgers
Het bedrijf heeft voor de A320neo concurrentie van Pratt&Whitney, maar is voor de 737MAX de enige leverancier. Airbus en Boeing hebben het bedrijf gevraagd of de productie omhoog kan. “We zijn de volgers en zij (Airbus en Boeing, red) zijn de leiders. Maar zij werken volgens scenario’s en vragen ons of we dat kunnen ondersteunen”, legt Bastin uit.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button