fbpx
Frequente reizigersIncidentenLiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Afhandelaars Aviapartner leggen op Schiphol werk neer

Vanmorgen om 10:00 uur hebben werknemers van Aviapartner, dat vracht en passagiers afhandelt op Schiphol, het werk neergelegd, zo meldt FNV Luchtvaart.

Ziek
Volgens FNV luchtvaart legden medewerkers van Aviapartner om 10:00 uur vanmorgen het werk neer toen er een collega ziek naar huis ging. De medewerkers gingen daarna in gesprek met hun werkgever en eisten dat er afspraken met FNV Luchtvaart gemaakt moeten worden over het verlagen van de werkdruk.

Onderbezetting
Volgens Asmae Hajjari, bestuurder van FNV Luchtvaart “is er al tijden sprake van onderbezetting en een veel te hoge werkdruk”. Als gevolg hiervan is er een hoog ziekteverzuim bij de afhandelaar. Er zijn al lopende cao-onderhandelingen met Aviapartner omtrent de personeelsbezetting en het inzetten van beter materiaal om de werkdruk te verlagen, maar die gaan volgens Hajjari veel te traag.

Eisen
“We eisen dat Aviapartner zo snel mogelijk met ons om tafel gaat om goede cao-afspraken te maken over het aanpakken van de hoge werkdruk. Mensen zijn het bovendien zat dat Aviapartner wil snijden in de arbeidsvoorwaarden en niet bereid is om een fatsoenlijke loonsverhoging uit te keren die recht doet aan de inzet van de mensen”, aldus Hajjari.

Swissport
Eind vorig jaar deden zich dezelfde problemen voor bij Swissport, een andere afhandelaar op Schiphol. Na verschillende stiptheidsacties ging Swissport in gesprek met FNV Luchtvaart om duidelijke afspraken omtrent het verlagen van de werkdruk te maken.

Aviapartner
Bij Aviapartner op Schiphol werken zo’n 400 mensen. Binnen Europa heeft Aviapartner ongeveer 6000 medewerkers op 37 Europese luchthavens. Volgens FNV Luchtvaart waren er al eerdere werkonderbrekingen bij de afhandelaar, waaronder op de luchthaven van Brussel.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button