IncidentenLiefhebberNieuws

Australische Super Hornet zwaar beschadigd tijdens start

Een EA-18G ‘Growler’ van de Australische luchtmacht is zwaar beschadigd geraakt bij een incident tijdens de start. Het ongeval gebeurde tijdens take-off vanaf de vliegbasis Nellis in Nevada (VS). Dit schrijft de Australische luchtmacht in een persbericht.

Brand
Vier Australische EA-18G’s nemen op dit moment deel aan de grootschalige internationale luchtmachtoefening ‘Red Flag’. Na een ‘aborted take off’ (afgebroken start) is het toestel in brand geraakt. Op foto’s die op sociale media verschenen, is te zien dat het intacte toestel forse schade heeft opgelopen door de brand. De twee bemanningsleden hebben het toestel zonder noemenswaardige verwondingen kunnen verlaten.

Australië
De EA-18G Growler is een speciale versie van de Boeing F/A-18E/F Super Hornet. De voornaamste taak van de EA-18G is electronische oorlogsvoering, zoals het verstoren van de radar van grond-lucht raketten. Binnen de US Navy is de EA-18G de vervanger van de EA-6B Prowler. Australië is de enige buitenlandse gebruiker van de Growler. 6 Squadron op RAAF Amberley ontving tussen 2015 en 2017 twaalf EA-18G’s.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button