fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Etihad vaker naar Afrika

Etihad Airways vliegt vanaf 1 mei van dit jaar dagelijks naar Nigeria. De maatschappij voegt twee extra vluchten per week toe op de route tussen Abu Dhabi en Lagos, de grootste stad van Afrika.

Lagos
Vanaf 1 mei vliegt Etihad ook op dinsdag en donderdag naar Lagos. Met deze extra vluchten biedt de airline een dagelijkse vlucht aan naar de 21 miljoen inwoners tellende Afrikaanse stad.

2012
Sinds 2012 wordt er vijf keer per week tussen Abu Dhabi en het Nigeriaanse Lagos gevlogen. In die periode reisden bijna 600.000 passagiers tussen de twee steden. De commerciële vice president van Etihad, Mohammed Al Bulooki, zegt blij te zijn met de extra vluchten naar Lagos: “Nigeria is een belangrijke markt voor Etihad en onze thuisbasis Abu Dhabi. We zijn blij om aan de hoge vraag op deze route te voldoen met binnenkort een dagelijkse vlucht tussen beide steden”.

Airbus
De route wordt met een Airbus A330 gevlogen. Het toestel biedt plaats aan 262 passagiers in twee klassen. Er zijn 22 plaatsen in business class en 240 in economy.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button