AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

‘Niki bood 4 miljoen meer voor NIKI dan IAG’

Niki Lauda heeft luchtvaartmaatschappij Niki gekocht met een verschil van 4 miljoen euro ten opzichte van het een-na-hoogste bod. Dit meldt de Duitse krant Bilt am Sontag. British Airways eigenaar IAG bood 30,3 miljoen euro, Lauda 34,3.

Zo’n 12 miljoen euro zou al betaald zijn. Het geld wordt allereerst gebruikt om de noodlening van het voormalige airberlin af te betalen.

IAG
Vorige week werd bekend dat niet IAG maar Niki er met de voormalige vakantievlieger vandoor gaat. In eerste instantie leek IAG de failliete maatschappij over te nemen, maar door een rechtszaak werd het overnametraject opnieuw doorlopen.

Maart
“NIKI zal vanaf maart 2018 weer herleven als een Oostenrijkse vlieger met het hoofdkwartier en basis in Wenen met de focus op de Oostenrijkse markt”, beloofde de oud-formule 1 coureur.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/