fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Qatar voor het eerst naar Pattaya

Qatar Airways heeft vandaag de nieuwste route in het netwerk in gebruik genomen. Vlucht QR828 landde vanmorgen om 6:30 uur lokale tijd in het Thaise Pattaya.

Vier
De vlucht tussen Doha en het U-Tapao Rayong Pattaya International Airport in Thailand is de nieuwste verbinding die Qatar Airways aanbiedt tussen Doha en Thailand. Met een Boeing 787-8 Dreamliner wordt er vier keer per week, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, vanuit Doha naar Pattaya gevlogen. Een dag later vertrekt de terugvlucht.

Vijf
Pattaya is de vijfde bestemmingen in Thailand waar Qatar Airways naar vliegt. De eerste Thaise bestemming voor de airline was zo’n 20 jaar geleden Bangkok. In de loop der jaren is de vraag naar vluchten tussen Doha en Thailand stevig gegroeid en voert de maatschappij 35 vluchten per week uit naar Bangkok, veertien keer per week naar Phuket, dagelijks naar Krabi en sinds afgelopen maand vier keer in de week naar Chiang Mai.

Zes
De vlucht tussen beide steden duurt zo’n zes uur en twintig minuten. Op de Boeing 787-8 Dreamliner kunnen 254 passagiers mee. Er zijn 22 stoelen in business class en 232 plaatsen in economy. Het vliegtuig van Qatar werd op het vliegveld van Pattaya verwelkomd met een watersaluut.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button