fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Ryanair breidt snelst groeiende basis verder uit

De Ierse prijsvechter Ryanair breidt de basis op Manchester Airport met extra vliegtuigen en nieuwe routes uit. Hiermee wil de maatschappij de zomerpiek opvangen.

Zomer
In de zomerperiode, van juni tot en met september, breidt Ryanair het netwerk vanaf Manchester met tien nieuwe bestemmingen uit. Om de reizigers naar deze bestemmingen te brengen voegt de maatschappij drie extra vliegtuigen toe aan de basis op het vliegveld van Manchester. Volgens de maatschappij een investering van 300 miljoen dollar (241,79 miljoen euro).

Routes
In totaal vliegt Ryanair in de zomer op 57 routes vanaf Manchester. De tien nieuwe bestemmingen die daar onder vallen zijn Agadir, Almeria, Barcelona, Belfast, Cagliari, Palermo, Ponta Delgada, Porto, Rodos en Venetië. Ook worden er extra vluchten op andere routes uitgevoerd.

Stoelen
Met de drie extra Boeing 737-800’s en hogere vluchtfrequenties naar al bestaande bestemmingen komen er 300.000 stoelen bij in de zomerperiode. De marketing topman bij Ryanair, Kenny Jacobs zegt dat in de afgelopen vier jaar Manchester de snelst groeiende basis is van de maatschappij in het Verenigd Koninkrijk. Met de nieuwe routes en extra vliegtuigen voorspelt Ryanair zo’n 4,9 miljoen passagiers dit jaar via Manchester te vervoeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button