fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Ryanair in zee met Britse pilotenbond

De Britse pilotenbond BALPA en Ryanair hebben een vrijwillige overeenkomst voor de erkenning van vakverenigingen gesloten en ondertekend, zo meldt BALPA.

“Historisch”
Brian Strutton, de algemene secretaris van The British Airline Pilots’ Association (BALPA), noemt de ondertekening van de overeenkomst “historisch”. “Gezien de eerdere vijandigheid van Ryanair tegenover vakbonden is dit een historische overeenkomst. We waren in het begin sceptisch over de oprechtheid van Ryanair, maar na de gesprekken en ontmoetingen blijkt dat ze oprecht een constructieve relatie met de vakbonden willen”, aldus Strutton.

Lastig
Volgens Strutton waren de onderhandelingen van de afgelopen weken lastig en vergde het compromissen van beide partijen om tot een overeenkomst te komen. In de overeenkomst staat dat BALPA de enige vakbond is die alle 600 piloten van Ryanair in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigd.

Ryanair
Ryanair laat in een statement weten dat de getekende overeenkomst aantoont dat de Ierse prijsvechter “met vakbonden kan werken die ook met ons willen werken om het belang van onze piloten en klanten te bevorderen”.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button