AirlinesLiefhebberNieuws

Ryanair in zee met Britse pilotenbond

De Britse pilotenbond BALPA en Ryanair hebben een vrijwillige overeenkomst voor de erkenning van vakverenigingen gesloten en ondertekend, zo meldt BALPA.

“Historisch”
Brian Strutton, de algemene secretaris van The British Airline Pilots’ Association (BALPA), noemt de ondertekening van de overeenkomst “historisch”. “Gezien de eerdere vijandigheid van Ryanair tegenover vakbonden is dit een historische overeenkomst. We waren in het begin sceptisch over de oprechtheid van Ryanair, maar na de gesprekken en ontmoetingen blijkt dat ze oprecht een constructieve relatie met de vakbonden willen”, aldus Strutton.

Lastig
Volgens Strutton waren de onderhandelingen van de afgelopen weken lastig en vergde het compromissen van beide partijen om tot een overeenkomst te komen. In de overeenkomst staat dat BALPA de enige vakbond is die alle 600 piloten van Ryanair in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigd.

Ryanair
Ryanair laat in een statement weten dat de getekende overeenkomst aantoont dat de Ierse prijsvechter “met vakbonden kan werken die ook met ons willen werken om het belang van onze piloten en klanten te bevorderen”.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/