fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM vaker naar Argentinië en Chili

KLM vliegt vanaf 28 oktober van dit jaar zeven keer per week naar Santiago de Chili met een tussenstop in Buenos Aires in Argentinië, zo bevestigd een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up in the Sky.

7
Nu vliegt KLM nog zes keer per week de route vanuit Amsterdam naar Buenos Aires om vervolgens door te vliegen naar de eindbestemming Santiago de Chili. De route wordt met een Boeing 777-300ER gevlogen. Vanaf 28 oktober komt daar een extra vlucht bij, en wordt er zeven keer naar de bestemmingen in Zuid-Amerika gevlogen.

2011
Vanaf 2011 werd de route naar Buenos Aires weer door KLM gevlogen nadat in 2001 de route uit het netwerk werd gehaald. Vanaf 2014 kwam daar Santiago de Chili bij. Volgens de KLM-woordvoerder zijn de routes naar Zuid-Amerika een stabiele markt en bieden zij, door de extra vlucht in te zetten, meer reismogelijkheden voor de KLM passagiers.

777
De Boeing 777-300ER van KLM biedt plaats aan maximaal 408 passagiers verdeeld over drie klassen. De maximale actieradius van het vliegtuig bedraagt 14.200 kilometer en heeft een kruissnelheid van 900 kilometer per uur. De Boeing is 73,86 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 64,80 meter.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button