LiefhebberNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Meer geluidsklachten Schiphol door meer vliegbewegingen

Vorig jaar zijn er meer klachten over geluidshinder geregistreerd door BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol). Het aantal mensen dat klaagden rond de Aalsmeerbaan werd meer dan verdubbeld.

Aalsmeerbaan
Bewoners die rond de Aalsmeerbaan wonen hebben 84 procent meer klachten geuit in de periode van 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017. Het aantal mensen dat klaagden steeg met 120 procent naar 2575 personen. Het aantal klachten steeg naar 20.853 ten opzichte van 11.306 in dezelfde periode het jaar daarvoor. Één van de redenen voor het stijgende aantal klachten zijn de toegenomen vliegbewegingen die op Schiphol het afgelopen jaar met vier procent stegen. Een andere reden is het onderhoud aan de Kaagbaan, waardoor de Aalsmeerbaan vaker werd ingezet.

Buitenveldertbaan
Ook het aantal klachten van bewoners rond de Buitenveldertbaan nam toe met 25 procent naar 10.020. Het aantal mensen dat klaagden steeg met 44 procent naar 1979 personen. Volgens BAS komt dit doordat de baan meer werd ingezet omdat er veel wind uit oostelijke en westelijke richting kwam. Een andere reden is dat tijdens werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan meer vliegtuigen de Buitenveldertbaan moesten gebruiken.

Polderbaan
Doordat volgens BAS de Polderbaan meer werd ingezet in de laatste twee kwartalen van het jaar, de drukste periode op Schiphol, steeg het aantal klachten daar met 78 procent naar 14.408 meldingen. Ook het aantal personen dat een klacht neerlegde groeide naar 1405 personen, een stijging van 25 procent.

Klachten
Ook bij de andere start- en landingsbanen nam het aantal klachten toe van bewoners. Bij de Zwanenburgbaan steeg het aantal klachten met 12 procent naar 5305. De klachten rond de Kaagbaan stegen met 14 procent naar 8162.

Jaarcijfers
Het definitieve jaaroverzicht wordt nog door BAS gemaakt met een uitgebreide analyse van de klachten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close