fbpx
AirlinesFrequente reizigersLiefhebberNaast het nieuws

Meer passagiers voor Luxair in 2017

Luxair Luxembourg Airlines en Luxair Tours zagen het aantal passagiers dat zij vervoerden in het afgelopen jaar lichtjes stijgen.

Passagiers
Het aantal passagiers dat met de nationale luchtvaartmaatschappij van Groothertogdom Luxemburg vloog steeg het afgelopen jaar. Luxair vervoerde in 2017 zeven procent meer reizigers en Luxair Tours negen procent, samen goed voor 1.933.340 vervoerde reizigers.

Q400
Volgens de airline is de passagiersgroei te danken aan de verhoging van vluchtfrequenties naar Saarbrücken en Berlijn Tegel. De extra vluchten werden weer mogelijk gemaakt doordat Luxair een nieuwe Bombardier Q400 toevoegde aan de vloot. De Q400 is het elfde vliegtuig van de Luxemburgse maatschappij.

Catering
LuxairServices, de afhandelaar van vracht en passagiers op Luxemburg Airport assisteerden 3,6 miljoen passagiers, een stijging van bijna 20 procentpunten ten opzichte van 2016. De cateringafdeling van Luxair serveerde het afgelopen jaar 2,12 miljoen maaltijden. Een stijging van zes procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Vracht
Het aantal ton vervoerde vracht door LuxairCARGO was het hoogste ooit. Er werd 938.600 ton aan vracht vervoerd in 2017, een stijging van veertien procentpunten dan het jaar ervoor. November was de topmaand met 89.720 ton aan afgehandelde vracht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button