fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVeiligheidVliegvelden

Sloop interieur vliegveld St. Maarten van start

De sloop van het interieur van het Princess Juliana International Airport op het eiland Sint Maarten zijn afgelopen maandag van start gegaan, zo meldt St. Martin News.

Hamer
Het zwaar door de orkaan Irma getroffen vliegveld op Sint Maarten wordt sinds gisteren van binnenuit gesloopt. De minister van Toerisme, Economische Affaires, Transport en Telecommunicatie, Cornelius de Weever, sloeg met een hamer het symbolische eerste gat in de muur om de werkzaamheden te starten.

Interieur
De binnenkant van de terminal wordt volledig gesloopt en heropgebouwd. Het water en naar binnen gevlogen brokstukken in de terminal zijn inmiddels zo goed als verwijderd. Tijdens de sloop wordt er ook een schimmel inspectie uitgevoerd om te bepalen of er meer reparaties of sloopwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Exterieur
De buitenmuren van de terminal blijven wel overeind. Deze hebben de categorie 5 orkaan doorstaan. Het vliegveld werd op 10 oktober 2017 weer opengesteld voor commerciële vluchten, passagiers worden sindsdien in een noodterminal ontvangen.

Trots
Minister De Weever is trots dat het vliegveld weer opgebouwd kan worden: “met het aanvangen van de sloopwerkzaamheden wordt er een nieuwe pagina toegevoegd aan de geschiedenis van dit eiland”.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button