AKCDLiefhebberOverig nieuwsVeiligheidVliegvelden

Sloop interieur vliegveld St. Maarten van start

De sloop van het interieur van het Princess Juliana International Airport op het eiland Sint Maarten zijn afgelopen maandag van start gegaan, zo meldt St. Martin News.

Hamer
Het zwaar door de orkaan Irma getroffen vliegveld op Sint Maarten wordt sinds gisteren van binnenuit gesloopt. De minister van Toerisme, Economische Affaires, Transport en Telecommunicatie, Cornelius de Weever, sloeg met een hamer het symbolische eerste gat in de muur om de werkzaamheden te starten.

Interieur
De binnenkant van de terminal wordt volledig gesloopt en heropgebouwd. Het water en naar binnen gevlogen brokstukken in de terminal zijn inmiddels zo goed als verwijderd. Tijdens de sloop wordt er ook een schimmel inspectie uitgevoerd om te bepalen of er meer reparaties of sloopwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Exterieur
De buitenmuren van de terminal blijven wel overeind. Deze hebben de categorie 5 orkaan doorstaan. Het vliegveld werd op 10 oktober 2017 weer opengesteld voor commerciële vluchten, passagiers worden sindsdien in een noodterminal ontvangen.

Trots
Minister De Weever is trots dat het vliegveld weer opgebouwd kan worden: “met het aanvangen van de sloopwerkzaamheden wordt er een nieuwe pagina toegevoegd aan de geschiedenis van dit eiland”.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close