AirlinesLiefhebberNieuws

French Blue loopt een blauwtje

De luchtvaartmaatschappij French Blue die vanaf het Parijse vliegveld Orly vliegt moet de naam veranderen van het Amerikaanse Jetblue. De nieuwe naam voor de airline wordt French Bee, zo meldt de Franse website linfo.

Blue
De Amerikaanse maatschappij Jetblue heeft van het Franse French Blue geëist dat zij hun naam veranderen omdat de twee merknamen te dicht bij elkaar liggen. De Amerikaanse low cost airline gebruikte de reden dat zij eerder bestonden en daarom recht hadden om de term “blue” te claimen.

Tijd
De Dubreuil-Groep, eigenaar van French Blue vond de claim nogal dubieus maar was van mening dat het geen tijd had om de langdurige rechtsprocedure met het Amerikaanse bedrijf aan te gaan. Nu de nieuwe naam officieel French Bee wordt, worden alle merknamen op de website, luchthavens en andere zichtbare plaatsen aangepast.

Amerika
Door de naamsverandering kan de Franse vlieger in de Verenigde Staten blijven opereren. Vanaf 11 mei vliegt French Bee voor het eerst tussen Parijs Orly en San Francisco. Twee keer per week wordt er een retourvlucht aangeboden. De vluchten worden met een Airbus A330 en een A350 gevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button